Please rotate your device.

Please rotate your device

Marina One Singapore receives Gold: "Best Innovative Green Building" MIPIM Asia 2018

Marina One Singapore receives Gold: "Best Innovative Green Building" MIPIM Asia 2018

ingenhoven architects have received Gold at the MIPIM Asia Awards ceremony 2018 in the category "Best Innovative Green Building" for their largest project to date, Marina One in Singapore. The festive awards ceremony took place on Wednesday, November 28 in the Grand Hyatt Hotel in Hong Kong.

“After having received the MIPIM Award in Cannes in March this year, we are all the more pleased to also be confirmed in Asia with our claim to sustainability with this important international award,” says Christoph Ingenhoven, founder and owner of ingenhoven architects.

As an international role model for living and working, Marina One makes an innovative contribution to the discourse on mega-cities, especially in tropical regions, which, in the context of increasing population and climate change, face enormous challenges.
The high-density building complex with its mix of uses extends to over 400,000 square meters and, with its group of four high-rise buildings, defines the Green Heart—a public space extending over several stories. This three-dimensional green oasis reflects the diversity of tropical flora.

Today, more than 50 percent of the world’s population lives in cities. This number will increase to 70 percent in the next three decades. By 2050, the world’s population will increase to nine or ten billion. In urban agglomerations, this growth cannot be accommodated without high-rise buildings. The Green Heart is the core concept for Marina One. It was designed by ingenhoven architects in close cooperation with landscape architects Gustafson Porter + Bowman. The interaction between the geometry of the buildings and the garden facilitates natural ventilation and generates an agreeable microclimate. The largest public landscaped area in the Marina Bay Central Business District of Singapore provides living space close to nature, the usable area of which is 125 percent of the original site surface area.